Kuidas taltsutada enda magusaisu?

Pidades rangelt kinni enda treening- ja toitumiskavast, siis tahad ülekõige tunda end saavutatud edusammude osas hästi. Pahatihti on õigel teel püsimisel üks takistus. Mis see on, küsid?

Magusaisu!

Kesköö paiku kuuled, kuidas küpsised köögist Su nime hõikavad ja tahavad dieedi ära rikkuda. “Ah, paar küpsist, see ei tee Sulle midagi!”

Oleme kõik selles olukorras olnud.

Siit saab aga alguse probleem – magusaisu võib kiiresti muutuda pettmust valmistavateks õgimishoogudeks. Võid ju enda lemmikust kommist mõeldes tunda rõõmu, kuid see on ainult ajutine ja peale kommipaki tühjaks mugimist haarab Sind kahetsus: “Miks ma ometi seda kõike just sõin!”

Suhkur ei ole ainult kommides ja maiustustes, vaid paljudes igapäevastes toitudes. Nimetame siinkohal näiteks populaarsemaid: mesi, karamell, fruktoos ja sahharoos.

Üks viis magusat mitte tarbida, on isudele mitte järgi anda. See võib olla uskumatult keeruline, aga on seda väärt. Pane nüüd oma veepudel valmis, sest paljud uuringud on näidanud, et enne kui hambad maiustustesse lööd, tasub hoopis janu kustutada!

Vee joomine ja hüdratsiooni taseme tõstmine on esimene samm, mis tõestab, kas Sa oled tegelikult näljane või mitte. Kui vee joomine ei aita ja magusaisu järgi ei anna, siis tuleb järgi proovida patuvabad maiustused!

Vaat kõiki tervislikke šokolaade ja snäkke SIIT! (https://bestmuscles.ee/tootekategooria/toidulisandid/batoonid-vahepalad/)

Kas suhkur on mulle halb?

Suhkur ei ole Sulle tingimata halb kui Sa sellega üle ei pinguta ja ei lahmi sisse suuri koguseid ilma põhjuseta. Kui ütled, et Sulle lihtsalt meeldib kõrge suhkrusisaldusega toit, siis see ei ole piisav põhjendus.

Suhkur on tegelikult väga hea energiataseme tõstja kui teed palju vastupidavustreeninguid või jõutreeninguid. 

Kindlasti ei tähenda see, et peaksid endale nüüd karbitäie sõõrikuid sisse sööma. Lisa oma menüüsse hoopis naturaalseid suhkruid, mida saab värsketest puu- ja köögiviljadest. See annab samuti väga palju energiat ja täiendab glükogeeni varusid.

Liigne suhkru tarbimine võib põhjustada palju probleeme:

  • Rasvumine ja ülekaalulisus
  • Hammaste lagunemine ja suuhügieeni probleemid
  • Suurenenud diabeedirisk
  • Südamehaigused ja/või siseorganite probleemid
  • Podagraga seotud probleemid
  • Suurem risk haigestuda erinevatesse haigustesse

See nimekiri on tegelikult pikk, kuid oluline on võtta arvesse, et kontrollides suhkru tarbimist, saad sellest pigem kasu.

Kui vaatamata vee joomisele ikka veel magusaisu kimbutab, siis haara endale ülimaitsev proteiinibatoon (link https://bestmuscles.ee/tootekategooria/toidulisandid/batoonid-vahepalad/)

või muu tervislik snäkk. See on alati kerge ja hõrk vahepala ning Sa ei pea patustamise pärast muretsema!

Vaata kõiki tervislikke alternatiive magusaisu rahuldamiseks SIIT! (https://bestmuscles.ee/tootekategooria/toidulisandid/batoonid-vahepalad/)

Translate »

TÄNA TELLIDES SAAD -5% SOODUSTUST

Pane ennast tasuta kirja ning oled alati kursis parimate pakkumistega ja saad täna -5%