Neli nõuannet, kuidas seada treeninguteks realistlikke plaane!

Väga tihti tuleb ette, et kellegi Instagrami pilti või videot silmates leiad ennast mõtlemast: “Teeksin ükskõik mida, et just selline välja näha!”.

Kui imetled kedagi tema suurte musklite või tugevate kõhulihaste pärast, siis tuleb meeles pidada, et sinna jõudmiseks on tal ilmselt kulunud aastaid. Alati võid sama teekonna ju ka ise ette võtta ning nii võidki ennast varsti leida olukorras, kus oled endaga rahul.

Oluline on aga meeles pidada, millises füüsilises vormis oled Sa hetkel ja kuidas Su keha töötab. Selleks on vaja rohkemat kui lihtsalt Instagramis enda unistuste figuuriga inimese pilti vaadata ning trenni tegema hakata.

Ära oota selleks vana-aasta õhtut ega esmaspäeva. Alusta KOHE!

Eesmärkide seadmine

Esimene oluline samm on välja mõelda, millist keha Sa endale soovid saada. Igaühel on see soov erinev.

Mõni tahab olla kiire jooksja, kellel on tugevad säärelihased ja joosta pikki distantse. Selleks on vaja palju vastupidavust ja võhma. 

Vaatamata sellele, et väga palju on neid inimesi, kes tahavad just kaalu langetada, on meie hulgas palju ka neid, kellel on probleeme just kaalus juurde saamisega. Sellisel juhul on eesmärgiks just lihasmassi kasvatamine, mis võib olla sama raske kui kaalu langetamine. See nõuab suurt keskendumist treeningutele ja toitumisele, kus on oluline jälgida, et sissesöödavate kalorite hulk oleks suurem kui kulutavate. Palju tuleb trenni teha ja raskusi tõsta. Kui teed jõutrenni, siis kasvavad lihased. Kui Sa soovid aga, et kasvaksid ka suuremaks, siis tuleb palju vaeva näha. Massilisajad teevad elu siinkohal PALJU kergemaks. 

VAATA KÕIKI MASSILISAJAID SIIT!

Ükskõik, kas soovid olla tugev, kiire või musklis kehaga, on oluline välja mõelda, kuidas samm-sammult sinna punkti jõuda. Ennast vigastamata.

Hinda enda piire

Järgmine oluline samm on enda füüsiliste võimaluste ja piiride hindamine. 

Näiteks võivad varem mainitud jooksjatel esile tulla põlvevalud ning seetõttu on oluline teha rist-treeningut koos jõutreeninguga. Need, kes soovivad suuri õlalihaseid võivad olla piiratud loomuliku kehaehitusega ning seepärast peavad nad kulutama jõusaalis rohkem aega. Ja need, kes tahavad tõsta suuri raskusi vaevlevad ehk pahkluu ebastabiilsuse käes ning peavad oma koormusi vastavalt sellele vähendama alustades treeninguid väikeste raskustega või tegema harjutusi üldise füüsise stabiilsuse tugevdamiseks.

Peale seda kui Sinu füüsiline võimekus ja piirid on selgeks tehtud, on vaja kohendada eesmärke. Väga tihti kiputakse endale seadma liiga suuri eesmärke ja minnakse piiridest kaugemale. Nii võid aga endale liiga teha ja ei jõuagi kuskile.

Puhka end alati välja

Loe nüüd hoolega: uni on väga oluline kui teed trenni! Magamine annab Su kehale aega taastuda ja lihaskudesid ehitada, lisaks on Sul siis energiat ka järgmistel päevadel ennast liigutada. Kõige olulisem on aga meeles pidada, et vähene uni võib Su keha viia stressi ja siit saavad alguse muud tervisehädad.

Kui aga Sinu unehormooni tootlikuse tase on häiritud ja vaevled uneprobleemide käes, siis melatoniin on tänuväärt abimees. 

VAATA MELATONIINI TOIDULISANDEID SIIT!



Kuula ja uuri lisaks

Neljas oluline samm on paindlikuks jäämine ja oma keha kuulamine. 

Nii on ennegi ette tulnud, et need, kes varem armastasid joosta pikki vahemaid, hakkavad nautima hoopis jõusaali treeninguid. Või mõistavad nad, et täispika maratoni jooksmine tekitab nende kehale hoopis stressi ja võtab väga palju vaba aega ning palju edukamad ollakse hoopis poolmaratoni joostes. Või siis need, kes tahavad massiivseid õlalihaseid võivad tunda, et nende keha on tasakaalust väljas, nad tunnevad end ebaproportsionaalsena ja peavad hakkama juurde treenima alakeha lihaseid.

Treeningute positiivne külg on see, kui isikupärane see olla võib. Kui igatsed endale aga kellegi ilusat figuuri, siis tuleb meeles pidada, et Sina pole tema ja päris kindlasti ei ole Sul samasugune kehaehitus, füüsiline võimekus ja taastumine. Seetõttu on Sinu tulemus alati teistsugune – ehk isegi parem!

Mõnusat treenimist!

Translate »

TÄNA TELLIDES SAAD -5% SOODUSTUST

Pane ennast tasuta kirja ning oled alati kursis parimate pakkumistega ja saad täna -5%